Hlavní obsah
Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Výjimečné dny a chvíle si žádají výjimečnou polévku. Sváteční kuřecí vývar s pirožky nezklame nikdy!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 polévky
Polévka
  • 1 ks kuřete
  • 1 dl mléka
    7
  • 2 ks housky
    1
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 ks jarní cibulky
Pirožky
  • 150 g hrubé mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rozporcované kuře uvařte (třeba v papiňáku), oberte a maso umelte spolu s předem v mléce namočenými kostkami housky. Na oleji zpěňte kostičky cibule, vmíchejte umletou směs, syrové vejce, prolisovaný česnek, muškát, pepř, sůl a nasekanou cibulkovou nať (petrželku, pažitku).

02.

Zadělejte těsto na pirožky. Z něho tvořte placky, ze kterých vykrájejte čtverce. Ty naplňte připravenou směsí, přeložte do trojúhelníků, stiskněte okraje (můžete ozdobně vidličkou) a pět minut povařte v osolené vodě.

03.

Pirožky vložte do talíře, přelejte prohřátou polévkou a ještě posypte čerstvou zelení.

Související témata:

Načítám