Hlavní obsah
Foto: Nina Firsova, Shutterstock.com

Foto: Nina Firsova, Shutterstock.com

Zdravý, posilující, chutný... Kuřecí vývar v české kuchyni nesmí chybět!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 polévky
  • 3 ks kuřecích skeletů
  • 2 l vody
  • 2 páry kuřecích krků
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1/2 ks celeru
    9
  • 1 ks kořenové petržele
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí skelety a krky zalijte dvěma litry studené vody, osolte, přidejte rozpůlenou cibuli a půl hodiny pomalu vařte pod pokličkou.

02.

Na další čtvrt hodinu přidejte do várky mrkve, celer, petržel, bobkové listy, česnek, nové koření a celý pepř, případně ještě dochuťte solí.

03.

Po čtvrt hodině polévku sceďte, maso oberte a drobně pokrájené vložte zpátky spolu s kostičkami předvařené zeleniny. Dochuťte solí, pepřem, čerstvou posekanou petrželkou a znova přiveďte k varu a podávejte.

Související témata:

Načítám