Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pečení a česneková marináda dodá zelí šmrnc! Jak přesně na to? Prozradíme vám ingredience i celý postup.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce balzamikového octa
    12
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 hrst kořenové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zelí nakrájejte ze shora dolů na asi 2 cm plátky, položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete olejem prošlehaným s balzamikovým octem a prolisovaným česnekem. Osolte, opepřete a pečte asi 25 minut při 200 °C nebo až je zelí měkké.

02.

Hotové posypejte nasekanou petrželí a podávejte s bílým sýrem typu balkán nebo feta..., pečeným masem nebo jen tak samotné.

Tip

Zelí se rychleji a rovnoměrněji propeče, když ho nakrájíte na menší kousky a během pečení jednou promícháte.

Související témata:

Načítám