Hlavní obsah

Guláš k české kuchyni neodmyslitelně patří. A známe jich hned několik druhů. Hovězí, houbový, bramborový... Dnes vám nabídneme recept na prezidentský. Můžete do něj použít i kabanos.

25 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 kg vepřové plece
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 lžíce škrobu
  • 1 ks feferonek
  • 2 kostky masoxu
Článek

Postup

01.

Vepřovou plec (můžete nahradit kabanosem) nakrájejte na kostky a ve větší míse smíchejte s kostičkami cibule, posekaným česnekem, kořením a solamylem. Můžete přidat feferonku nebo pálivou papriku a celé to promíchejte s vodou, ve které jste rozpustili masox.

02.

Směs nalijte do většího pekáče, přikryjte alobalem a nechte v troubě při vyšší teplotě hodinu a půl dělat. A příloha? Co si který z prezidentů řekne! Hodí se tradiční houskový či karlovarský knedlík, těstoviny, rýže i chléb.

Energetická hodnota celkem pro 1 pekáč
Energie8 238,75 kJ
Bílkoviny197,76 g
Tuky101,85 g
Sacharidy60,76 g
Sůl16,38 g
SAFA45,38 g
Vláknina9,33 g
Cukry19,03 g
Související témata:

Načítám