Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kdo má rád jednoduché recepty z několika málo ingrediencí, měl by zbystřit! Upečte si mouřenína!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 80 g másla
    7
  • 60 g cukru krupice
  • 4 ks vejce
    3
  • 60 g mletých mandlí
    8
  • 80 g hořké čokolády
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo ušlehejte s cukrem a žloutky do pěny a do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a jemně mleté mandle. Z bílků ušlehejte pevný sníh (nejlépe to jde s bílky o pokojové teplotě) a opatrně ho po částech zamíchejte do čokoládového krému.

02.

Čtyři zapékací formičky vymažte máslem, vysypte cukrem a do 2/3 naplňte čokoládovou směsí. Dejte na plech naplněný vodou a pečte asi půl hodiny při 200 stupních.

03.

Vyklopte a podávejte ještě horké. Mouřenín má konzistenci vláčného suflé a skvěle chutná se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Tip

Do směsi můžete pro výraznější chuť přidat špetku soli nebo vanilkový extrakt.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 996,9 kJ
Bílkoviny10,81 g
Tuky35,78 g
Sacharidy27,42 g
Sůl0,16 g
SAFA13,82 g
Vláknina3,52 g
Cukry24,96 g
Související témata:

Načítám