Hlavní obsah
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Milujete lívance? Pokud ano, dnes si připravte skořicové s omáčkou. Už se vám sbíhají sliny?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
15 kusů
Omáčka
  • 1 lžička hladké mouky
    1
  • 50 ml smetany na vaření 12%
    7
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce másla
    7
  • 3 sáčky skořicového cukru
Lívance
  • 250 g polohrubé mouky
    1
  • 500 ml kefíru
    7
  • 2 sáčky skořicového cukru
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 hrudka másla
    7
Na obalení
  • 3 sáčky skořicového cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte všechny suroviny na těsto a důkladně promíchejte. Vznikne tužší těsto.

02.

Pánev nebo lívanečník vždycky potřete tenkou vrstvou másla a dejte na něj opékat lívance z obou stran dozlatova. Po opečení je vysušte a obalte ve skořicovém cukru. Tento postup opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.

03.

Dejte se do přípravy omáčky. V kastrůlku rozpusťte máslo, zasypte ho trošičkou hladké mouky a skořicovým cukrem. Ve chvíli, kdy začne cukr karamelizovat, zalejte ho vodou, přiveďte k varu a vařte asi dvě minuty. Pak přidejte smetanu na vaření, omáčku asi o třetinu zredukujte.

04.

Lívance podávejte obalené v cukru a přelité trochou omáčky.

Související témata:

Načítám