Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte rychlý a snadný recept na lahodnou zmrzlinu, která osloví i ty nejnáročnější gurmány? Pak už dál nehledejte! Tuto zmrzlinu z pouhých 3 surovin připravíte během chvilky a zvládne ji i úplný začátečník.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 350 ml kondenzovaného mléka
    7
  • 180 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 ks vanilkového lusku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Vanilková zmrzlina je naprostý základ, ale víte, co je nejlepší? Tato zmrzlina se dá snadno ochutit podle vašeho vkusu. Můžete do ní přidat ovoce, čokoládu, ořechy, sušenky a další dobroty. Fantazii se meze nekladou!

Postup

01.

Důkladně vychlazené kondenzované mléko nalijte do misky a přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte z něj semínka a přidejte je do misky se smetanou a mlékem.

02.

Směs začněte šlehat a šlehejte tak dlouho, dokud není hmota krásně krémová. Vyšlehaný krém přendejte do libovolné nádoby (skvěle poslouží plastové krabičky s víčkem nebo kovová forma na srnčí hřbet) a dejte do mrazáku, ideálně přes noc. Po vychlazení můžete zmrzlinu ihned servírovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie548,63 kJ
Bílkoviny3,51 g
Tuky10,49 g
Sacharidy5,05 g
Sůl0,11 g
SAFA7,08 g
Vláknina0 g
Cukry5,05 g

Načítám