Hlavní obsah
3,2
(126)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pečení nechte na zimu, v létě jako dezert připravte raději domácí zmrzlinu! Poctivá smetanová je skvělá i sama o sobě, když ji ale doladíte ještě trochou krémového likéru, nalákáte i zaryté odpůrce této letní pochoutky. Jen pozor, s alkoholem to nesmíte přehnat, jinak vám zmrzlina neztuhne!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 litr
  • 550 ml plnotučného mléka
  • 180 ml 33% smetany ke šlehání
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml Baileys Irish Cream
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Pokud máte jako my k dispozici zmrzlinovač, všechny suroviny do něj jednoduše vložte a postupujte dle návodu k použití. Nám mrazení trvalo něco přes hodinu.

02.

Pokud zmrzlinovač nemáte, smetanu zahřejte až téměř k varu a rozpusťte v ní cukr a sůl. Přelijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

03.

Přidejte mléko a krémový likér (Baileys, Carolans, Mozart Chocolate Cream, Irish Cream Liqueur apod.) a promixujte. Misku vložte do mrazáku a každou půl hodinu promíchejte vidličkou, aby se rozbily ledové krystalky, které při mrznutí vznikají.

04.

Celý postup opakujte přibližně 6x, aby byla směs co nejjemnější. Před servírováním nechte zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě.

Za zapůjčení zmrzlinovače na děkujeme společnosti Sage.

Reklama

Související témata: