Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi teplé moučníky? V tom případě vyzkoušejte naše lívance.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 1,5 hrnku špaldová mouka
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 špetka soli
  • 75 g hořké čokolády
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrudka másla
  • 1 díl oleje
Pudink
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 l mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Začněte výrobou těsta na lívance. Všechny sypké ingredience (včetně nasekané čokolády) smíchejte v jedné míse, tekuté suroviny smíchejte v míse druhé. Tekutou směs pak vmíchejte do suché a těsto nechte chvíli odstát, aby mouka pořádně provlhla.

02.

Mezitím si připravte pudink: do kastrolku nalijte mléko, přidejte všechny zbylé suroviny a přiveďte k varu. Směs nechte minutu až dvě provařit a odstavte ji z plamene.

03.

Z odstátého těsta usmažte na pánvi s trochou oleje malé lívance. Když jsou hotové, potřete je kousíčkem másla, aby se hezky leskly, a podávejte je s čokoládovým pudinkem – buď je v něm můžete namáčet, nebo je promazat a vyskládat na sebe jako palačinkový dort.

Související témata:

Načítám