Hlavní obsah
Foto: Liudmyla Chuhunova, Shutterstock.com

Foto: Liudmyla Chuhunova, Shutterstock.com

Přišel k nám z Rakouska a chutná teplý i studený. Kdo nebo co? Štrúdl. Zkuste ten kynutý!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 500 g hladké mouky
    1
  • 100 g cukru
  • 2 ks žloutků
    3
  • 100 g másla
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 kostka droždí
  • 2 dl mléka
    7
  • 1 vrchovatá lžíce strouhanky
    1
  • 3 ks jablek
  • 1 lžička skořice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mléka, lžičky cukru a droždí zadělejte kvásek, který nechte na teplém místě vykynout. Smíchejte s moukou, cukrem, žloutky, máslem a solí. Důkladně prohněťte.

02.

Vykynuté těsto vyválejte. Posypte strouhankou a na ní naklaďte strouhaná jablka, skořici. Zabalený štrúdl nechte ještě čtvrt hodinky dokynout a pečte asi 40 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 štrúdl
Energie14 300,96 kJ
Bílkoviny76,02 g
Tuky100,92 g
Sacharidy536,38 g
Sůl1,66 g
SAFA46,76 g
Vláknina29,97 g
Cukry160,77 g
Související témata:

Načítám