Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: pilipphoto, Shutterstock.com

Foto: pilipphoto, Shutterstock.com

Spojení marmelády, dortové oplatky, cukru a másla nemůže dopadnout špatně. Linecký koláč s borůvkovou marmeládou je toho důkazem!

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
  • 1 ks dortové oplatky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 600 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 150 g cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 100 g borůvkové marmelády
Článek

Postup

01.

Z vajec, prášku do pečiva, vanilkového cukru, cukru, citronové kůry, másla a polohrubé mouky vypracujte hladké těsto. Musíte ho propracovávat pomalu a důkladně, bude se lepit, takže klidně přidejte ještě polohrubou mouku podle potřeby. Těsto byste správně měli nechat přes noc uležet v lednici.

02.

Druhý den vymažte a vysypte formu na koláč a těsto si rozdělte na třetiny. Dvě třetiny těsta vyválejte a rozprostřete ho na dno formy (my jsme tam těsto vmačkali bez válení a nic se nestalo).

03.

Pak vezměte dortovou vafli a vystřihněte z ní kolečko tak, aby až ji položíte na koláč, byla tak o půl centimetru menší než okraje koláče.

04.

Na vafli naneste celou skleničku marmelády (my jsme dali borůvkovou). Ze zbylé třetiny tvořte tenké válečky, kterými uděláte přes marmeládu mřížku.

05.

Poslední (a nejtlustší) váleček je ten, který se obtáčí po obvodu koláče. Pečte 35 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia.

Související témata:

Načítám