Hlavní obsah
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Jablečný štrúdl je tradiční pochoutkou. Ale co ten makový?Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Nemáte po ruce jablka, ale přesto vás sužuje chuť na závin? Sáhněte po máku!

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
Těsto
  • 1 kostka droždí
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 1 dl mléka
  • 1 dl vody
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 50 dkg polohrubé mouky
Náplň
  • 100 g máku
  • 2 dl mléka
  • 50 g piškotů
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

01.

Nechte vykynout kostičku droždí, přidejte sůl, vejce, mléko, vodu, olej moučkový cukr a polohrubou mouku. Nechte dvě hodiny kynout.

02.

Mezitím si připravte náplň. Smíchejte všechny uvedené ingredience, dolaďte pískovým cukrem.

03.

Na pomoučeném vále rozválejte těsto. Navrstvěte náplň a opatrně zaviňte. Vložte do předehřáté trouby a pečte 40 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 závin
Energie16 507,53 kJ
Bílkoviny109,37 g
Tuky117,32 g
Sacharidy598,86 g
Sůl1,8 g
SAFA19,74 g
Vláknina42,92 g
Cukry203,51 g
Související témata:

Načítám