Článek
Postup
01.
Mouku s kypřícím práškem a perníkovým kořením prosejte do mísy. Postupně přidejte med, cukr, smetanu, vajíčko a žloutky a vypracujte hladké těsto.
02.
Hluboký plech vystelte pečicím papírem a na něj rovnoměrně rozprostřete hladké těsto. To pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Než se korpus upeče, připravte si krém.
03.
Do rendlíku nalijte mléko, přidejte cukr a mouku a na mírném plameni směs vymíchejte do hladka. Pak ji nechte vychladnout.
04.
Máslo utřete se žloutky a vanilkovým cukrem a smíchejte s vychladlým krémovým základem.
05.
Těsto po upečení rozkrojte na 3 pruhy. Každý pruh potřete krémem a položte je na sebe jako sendvič – navrch má být krém.
06.
Celý dezert včetně boků potřete zbývajícím krémem a posypte nasekanými vlašskými ořechy. Dort potom opatrně vložte do igelitového sáčku a nechte v ledničce vychladit a odležet.
Tip
Místo vlašských ořechů dezert můžete posypat nastrouhaným perníkem nebo kokosem.