Článek
Postup
01.
Utřete žloutky s cukrem a do směsi postupně přimíchávejte studenou vodu, hrubou mouku, strouhané ořechy, citronovou kůru, prášek do pečiva a nakonec i sníh z bílků (ten vmíchejte opravdu zlehka vařečkou).
02.
Těstem naplňte vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečte na 170 stupňů asi 45 minut (nejpřesnější je samozřejmě zkouška špejlí).
03.
Mezitím si připravte krém. Do kastrůlku nalijte kondenzované mléko a asi 5 minut ho povařte. A pak už jen čekejte, až zchladne. Poté ho vyšlehejte s máslem a krém je na světě.
04.
Korpus podélně rozřízněte na 3 kusy, spodní dva pomažte krémem, ten vrchní potřete čokoládou, kterou jste si rozehřáli s tukem ve vodní lázni. Zbytkem krému dort dozdobte a podávejte.