Hlavní obsah
Foto: natalia bulatova, Shutterstock.com

Foto: natalia bulatova, Shutterstock.com

Recept na výborný švédský koláč s tvarohem, který provoní celý byt? Tady je! A určitě si na něm pochutnáte.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 42 dkg hladké mouky
  • 24 dkg másla
  • 14 dkg cukru moučka
  • 4 ks žloutků
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
Jablečná náplň
  • 5 ks jablek
  • 8 lžic cukru
  • 1 balení skořicového cukru
  • 1 hrst mandlí
  • 1 hrst rozinek
  • 3 lžíce rumu
Tvarohová náplň
  • 200 g tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce cukru
Drobenka
  • 12 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg cukru
  • 10 dkg másla
Článek

Postup

01.

Jablka nakrájejte na malé kousky a smíchejte je s rozinkami namočenými v rumu, nasekanými ořechy, skořicovým cukrem a 5 lžícemi cukru krupice.

02.

Tvarohová náplň není o nic složitější. V míse smíchejte tvaroh, vajíčko, vanilkový a 3 lžíce cukru krupice.

03.

Nakonec si připravte drobenku – s misce rukama spojte máslo, cukr a polohrubou mouku.

04.

Listovým těstem vystelte plech nebo koláčovou formu a vidličkou jej propíchejte. Na těsto dejte tvarohovou náplň, na ni nastrouhaná jablka a vše posypte drobenkou. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 30 minut.

Související témata:

Načítám