Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Chystáte zítra oslavu s přáteli? A chcete je zaujmout výtečným receptem typickým pro provensálskou kuchyni, který byl vynalezen už v roce 1880? Řečeno česky, pomazánka ze zelených nebo černých oliv je správnou volbou. A její příprava vám nezabere ani moc času.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Tapenáda
  • 100 g černých oliv
  • 4 lžíce másla
  • 7 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
K podávání
  • 2 ks bagety
Článek

Postup

01.

Cherry rajčátka nakrájejte na půlky, položte do pekáčku, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte je péct do trouby při 180 stupních Celsia asi na 15 minut. Pak je nechte vychladnout.

02.

Do misky dejte olivy, sušená rajčata, máslo, sůl, pepř a česnek a vše pořádně rozmixujte.

03.

Nakrájejte čerstvou bagetu, na každý plátek namažte tapenádu a ozdobte polovinou pečeného rajčátka. Můžete dát také lístek bazalky.

Energetická hodnota celkem pro 1 misku
Energie10 113,39 kJ
Bílkoviny43,33 g
Tuky128,2 g
Sacharidy260,03 g
Sůl15,61 g
SAFA35,75 g
Vláknina20,81 g
Cukry19,51 g
Související témata:

Načítám