Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zbylo vám doma několik klobás po grilovačce a hledáte jejich rychlé využití v kuchyni? Poradíme vám, jak se jich chutně zbavit.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 koláčků
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g hery
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 ks maďarské klobásy
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 150 g sýru eidam
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte povolenou heru, smetanu, mouku a sůl a vypracujte hladké těsto.

02.

Těsto rozválejte na asi 3 mm silný plát a formičkou z něj vykrájejte kolečka, která potřete rozšlehaným vajíčkem. Na ta položte kolečka klobásy, posypte trochou sýru nastrouhaného najemno a dejte péct asi na 15 minut do trouby roztopené na 200 stupňů Celsia. Hotovo!“

Energetická hodnota celkem pro 1 koláček
Energie697,08 kJ
Bílkoviny4,55 g
Tuky11,67 g
Sacharidy10,51 g
Sůl0,33 g
SAFA5,61 g
Vláknina0,42 g
Cukry0,51 g
Související témata:

Načítám