Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bílkoviny vás zasytí na delší dobu – proto se vyplatí zařadit je do večerního menu. Přinášíme vám tip od odborníků, který se vám bude  v redukčním režimu opravdu hodit! Teď už budete vědět, že omeleta z tofu je správná volba pro dietní období.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 100 g tofu natural
  • 2 ks vejce
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce omáčky hoisin
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g fazolových lusků
  • 50 g rajčat
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Tofu ve větší míse rozmačkejte vidličkou, vmíchejte rozšlehaná vejce s nasekanou jarní cibulkou, přidejte pepř a sůl. V pánvi rozehřejte olej, směs z vajec a tofu do ní nalijte a po obou stranách omeletu asi 3–4 minuty opékejte do zlatova. Omeletu můžete uschovat v rozpálené troubě, aby nevystydla.

02.

Mezitím do hrnce nalijte vývar, přiveďte ho k varu, přidejte omáčku hoisin, prolisovaný česnek, nasekané fazolky a vše vařte asi 3 minuty. Když omáčka zhoustne, můžete ji dosolit a podávat spolu s omeletou a měsíčky rajčat.

Související témata:

Načítám