Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Papriky mají právě svoji sezonu a na pultech obchodů hrají prim. Co si z nich ale připravit? Vyzkoušejte pečené papriky plněné fetou a olivami.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 ks červené papriky
  • 200 g sýru feta
  • 2 hrsti černých oliv
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Papriky omyjte, podélně rozkrojte na polovičky a zbavte semínek a bílých vláken. Feta sýr rozdrobte do misky, vmíchejte olivy pokrájené na plátky, nasekané oregano a přidejte olej. Podle chuti osolte a opepřete (sýr feta je ale dost slaný sám o sobě).

02.

Papriky vyložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem a naplňte je nádivkou. Dejte je péct na zhruba 15 minut, dokud se na povrchu paprik nezačnou dělat drobné puchýřky.

Související témata:

Načítám