Článek
Budete potřebovat kovové trubičky o průměru 1,5 centimetru, běžně dostupné v domácích potřebách. Pro mini verzi zvolte trubičky s menším průměrem.
Postup
01.
Kovové trubičky potřete změklým máslem. Troubu dejte předehřát na 200 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
02.
Rozválené listové těsto nakrájejte rádlem na proužky široké asi 1,5 cm a dlouhé přibližně 15 cm. Každý proužek těsta pak namotejte na pomazanou trubičku, aby se vždy kraje těsta lehce překrývaly.
03.
Trubičky klaďte vedle sebe na plech s pečícím papírem. Těsto pomašlujte rozšlehaným vejcem a dejte péct na cca 15-20 minut do předehřáté trouby dozlatova.
04.
Mezitím si připravte šlehanou nivu. Nivu nastrouhejte na jemném struhadle a poté ji mixérem zašlehejte do změklého másla. Za stálého šlehání po lžících postupně přidávejte smetanu.
05.
Hotové trubičky opatrně sundejte z kovové formy a nechte zcela zchladnout. Šlehanou nivu dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a vychladlé trubičky plňte z obou stran od středu ke krajům.
06.
Kremrole můžete ozdobit i z vrchu zbylým sýrovým krémem, černými olivami a petrželkou.



