Hlavní obsah
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Kombinace švestek a slaniny je nesmrtelnáFoto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Kombinace uzeniny a ovoce je oblíbená i u opravdových gurmánů. Zkuste si náš recept na sušené švestky ve slanině. Budou se vám zbíhat sliny!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 kousků
  • 20 ks sušených švestek
  • 20 ks ořechů
    8
  • 20 plátků anglické slaniny
  • 1 dl portského vína
    12
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte švestky do misky, zalejte je portským vínem a nechte je 15 minut odležet. Pak do každé švestky vmáčkněte oříšek a obalte ji anglickou slaninou.

02.

Pak už jen do každé švestky zapíchněte párátko a dejte je zprudka nasucho opéct na pánev. Podávejte vychlazené.

Související témata:

Načítám