Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Tahle rýže udělá velkou parádu k vepřovým plátkům nebo vepřové roládě s párkem. Ovšem dát si ji můžete klidně samotnou.

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 kousek slaniny
  • 1 ks cibule
  • rýže
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 10 dl hovězího vývaru
  • 50 g sterilovaného hrášku
  • 1 hrudka másla
  • 1 hrst listové petržele
  • 30 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Na kostičkách slaniny na pánvi nechte zesklovatět cibuli, na ni dosypte vypranou rýži – míchejte, osolte, opepřete a po chvíli podlijte vývarem. Až voda s rýží přijde do varu, ztlumte plamen a nechte dusit.

02.

Před koncem vaření (za dvacet minut) přidejte hrnek hrášku, chvíli prohřejte a zjemněte lžičkou másla. Sypte nadrobno nasekanou petrželkou, případně strouhaným parmezánem.

Související témata:

Načítám