Hlavní obsah
Foto: Timolina, Shutterstock.com

Foto: Timolina, Shutterstock.com

Nenechte se odradit počasím a vyrazte na houby – vždyť je to jedna z nejlepších surovin, které jsou na podzim k mání. A zadarmo! My vám poradíme, co s nimi pak v kuchyni! Dnes můžete zkusit gnocchi s houbovou omáčkou.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 20 g másla
  • 20 g parmazánu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 trochu soli
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření 33%
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 450 g gnocchi
Článek

Postup

01.

Gnocchi si samozřejmě můžete udělat sami nebo je koupit hotové.

02.

Na kousku másla orestujte cibulku pokrájenou na kostičky. Dejte jí pár minut, až krásně změkne. Přidejte ještě kousek másla a houby a nechte pět osmahnout.

03.

Pak přilijte smetanu a vývar a asi deset minut vařte – až omáčka zhoustne. Přidejte čerstvý, případně sušený tymián, sůl a pepř.

04.

Nakonec vmíchejte uvařené gnocchi a při servírování posypte parmezánem.

Související témata:

Načítám