Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Marokánky rozhodně nepatří mezi klasické vánoční cukroví, ale změna je život, a když je ta změna navíc příjemně sladká, snadná a rychlá? Tak proč se jí bránit?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 70 g hladké mouky
    1
  • 150 g sušeného ovoce
  • 10 dkg rozinek
  • 20 dkg ořechů
    8
  • 80 g másla
    7
  • 30 g medu
  • 20 dkg cukru krystal
  • 100 ml mléka
    7
Poleva
  • 100 g čokoládové polevy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci ohřejte mléko, rozehřejte v něm máslo, přidejte med a postupně do směsi přisypávejte všechny ingredience. Mouka přijde až nakonec, když se všechno spojí do lepivé hmoty.

02.

Na plech položte pečicí papír, tvořte z hmoty kopečky, které potom prsty nebo vařečkou rozprostřete na tlustší placičky. Ty potom pečte v troubě na 180 stupňů až dozlatova

03.

Upečené a vychladlé marokánky polévejte čokoládovou a nechte zatvrdnout.

.

Načítám