Hlavní obsah

5 tipů, jak si doma navlnit vlasy

Foto: Petr Makovička

Poradíme vám, jak na okouzlující vlny!Foto: Petr Makovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rovné vlasy jako já? Pak možná i jako já toužíte občas po vlnách. Nebojte se, nebudeme vás honit ke kadeřnici, navlnit vlasy si můžete pomocí natáček, kulmy, dokonce žehličkou nebo speciálním sprejem na vlny, ale také obyčejnými copánky, které jste možná nosily už jako malé holky. Který způsob si ale vybrat? Poradím vám, všechny jsem je totiž otestovala na sobě!

Článek

Ještě donedávna jsem nosila krátké rovné mikádo, ale po porodu jsem si nechala narůst vlasy delší, protože je to velmi praktické. Nemusím je upravovat každý den, a když chodím s dcerou na hřiště, stačí je stáhnout do culíku a jde se. Někdy ale zatoužím, stejně jako každá žena, vypadat trochu k světu. A vlny jsou tou správnou volbou! Rozhodla jsem se je tedy vyzkoušet hned v několika variantách.

Jak to dopadlo a jak postupovat? Podívejte se na naše video!

Dvacetiminutovka se žehličkou

Nejdříve jsem vyzkoušela žehličku na vlasy. Na rozdíl od většiny, která jí vlasy rovná, jsem se zaměřila naopak na vlny. Trochu jsem nastudovala postup na internetu a hle, ono to po pár zkouškách jde. Jen musíte zvládnout správný grif, který spočívá hlavně v otáčení žehličky s namotaným pramínkem vlasů o 180 stupňů a pomalém klouzání po pramínku směrem dolů.Důležité také je, abyste nežehlily vlasy nagelované či nalakované.

Foto: Petr Makovička

Samozřejmě jsme použili žehličku na vlasy...Foto: Petr Makovička

  • Obtížnost účesu:* 5 '
  • Časová náročnost:20 až 30 minut
  • Kam v něm vyrazit:V tomto účesu zazáříte na jakékoli společenské akci

Zápas s kulmou skončil 1:1

Kulmu jsem popravdě držela při redakčním testu poprvé v ruce a možná to bylo trochu vidět i na videu. Nejprve totiž ovládala spíše kulma mne než já ji, ale zápas jsem nakonec zvládla, myslím si, obstojně a vlnky se celkem zdařily. Při vytváření romantických vln ale příště zůstanu u žehličky a kulmu přenechám zkušenějším.

Foto: Petr Makovička

Kulma může být věrným pomocníkemFoto: Petr Makovička

  • Obtížnost účesu:4
  • Časová náročnost:20 minut
  • Kam v něm vyrazit:Romantické vlnky se hodí třeba na rande i na večeři s partnerem

Tyhle natáčky máte na háku

Speciální natáčky jsem si zapůjčila od kamarádky a byla jsem překvapená, že jich nemusíte mít na hlavě hned třicet, a přesto vzniknou krásné objemné vlny. A v čem je fígl? Natáčky jsou totiž duté a vnitřkem provlékáte pomocí háčku jednotlivé pramínky. Záleží jen na vás, kolik a jak husté chcete kudrliny mít. Pro lepší výdrž můžete před natočením do mokrých vlasů vetřít pěnové tužidlo.

Princip růžových a oranžových natáček pak spočívá v jejich směru. Každá barva vám pramínek natočí jiným směrem, a proto je dobré je na hlavě střídat. Vlny posléze vypadají přirozeněji. Můžete je však klidně natočit i jedním směrem. To už je na vás.

Foto: Petr Makovička

Speciální natáčky, které jste možná ještě neviděliFoto: Petr Makovička

  • Obtížnost účesu:3
  • Časová náročnost:20 až 30 minut
  • Kam v něm vyrazit:Rozhodně v něm vyrazte na jakoukoli party i dámskou jízdu, je to prostě odvaz

Na zmačkané vlny stačí sprej

Na speciální sprej určený pro vlnité vlasy nedám dopustit. Stačí našplíchat malé množství do mokrých vlasů a v předklonu je vyfoukat přes prsty, kterými je jakoby mačkáte. Pro závěrečný styling používám gel nebo vosk. Vlasy se pak i více lesknou a nejsou „rozlétané“. 

  • Obtížnost účesu:1
  • Časová náročnost:5 až 10 minut
  • Kam v něm vyrazit:Ležérní rozcuch je jako stvořený na běžné nošení i do práce

Staré dobré copánky podle Pipi

Ideální je zaplést mokré vlasy večer po koupání a nechat uschnout přes noc. Vzniknou krepaté drobné vlnky, které vám vydrží většinou i do druhého dne. A nemusíte mít hlavu posetou hned desítkami copánků. Mně jich stačilo k vytvoření účesu pouhých osm, což bylo tak akorát.

Foto: Petr Makovička

Fígle s copy určitě znáteFoto: Petr Makovička

  • Obtížnost účesu:2
  • Časová náročnost:8 hodin (schnutí přes noc), 20 minut (zaplétání a sušení fénem)
  • Kam v něm vyrazit:Ideální na léto do města i k vodě

*Pzn. Obtížnost účesu je hodnocena od 1 do 5, přičemž 1 znamená nejjednodušší a nejméně náročný na zručnost a 5 představuje nejnáročnější co se týče vaší obratnosti a umu zacházet s použitými pomůckami.

A ještě jedna důležitá rada na závěr. Vytvořené vlny nikdy nerozčesávejte hřebenem, ztratil by se výsledný efekt. Pokud chcete vlny trochu spojit, promněte je pouze prsty.

Tak co vy na to, milé čtenářky, který z účesů se zamlouvá vám? Máte své osvědčené triky, které byste poradily ostatním? Podělte se o ně s námi v diskusi.

Související témata:

Načítám