Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pečivo se šunkou či sýrem je sice také skvělé, dobrá pomazánka vám ale, pokud si jí připravíte dost, ušetří spoustu práce – minimálně při přípravě snídaně nebo svačiny na druhý den dětem do školy. Co takhle zkusit ředkvičkovou?

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 ks cibule
  • 300 g ředkviček
  • 130 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 4 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vajíčka uvařte natvrdo. Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát. Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce.

02.

Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku. Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí klasický chléb.

Také je vaše nejoblíbenější právě ta ředkvičková?

Související témata:

Načítám