Hlavní obsah

Ricottové knedlíčky s rajčaty

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
9 minut
Náročnost
nízká

Sezona rajčat pomalu začíná, a tak je na čase připravit z nich nějaký lahodný recept. Vyzkoušejte ricottové knedlíčky s rajčaty a špenátem.

Ingredience pro:
4 porce
Knedlíčky
  • 250 g ricotty
  • 130 g listového špenátu
  • 80 g sušených rajčat
  • 2 vejce
  • 50 g parmezánu
  • 70 g hladké mouky
Salsa
  • 20 cherry rajčat
  • 10 sardinek v olivovém oleji
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky vinného octa
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cherry rajčátka pokrájejte na poloviny, sardinky nasekejte, stejně jako bazalku. V misce potom důkladně smíchejte všechny suroviny na salsu a nechte v lednici odpočinout.

Krok 2: V druhé misce smíchejte ricottu a sušená rajčata posekaná co nejjemněji. Špenát omyjte, spařte a také nasekejte najemno (ideálně v kuchyňském robotu, aby byly kousky opravdu malé). Do ricotty přidejte vajíčka, parmezán, mouku a nasekaný špenát. Kdyby bylo těsto přišlo příliš řídké, přisypte mouku.

Krok 3: Nakonec ho osolte, opepřete a začněte vlhkými prsty nebo lžičkami tvarovat knedlíčky. Ty dejte vařit do vroucí vody zhruba na 4 minuty, dokud nevyplavou. Vylovte je děrovanou naběračkou, nechte okapat a podávejte přelité připravenou salsou.

Příště pro změnu připravte knedlíčky z cukety.

ynezorPumanzeSaNyknalC