Hlavní obsah
2,7
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sezona rajčat pomalu začíná, a tak je na čase připravit z nich nějaký lahodný recept. Vyzkoušejte ricottové knedlíčky s rajčaty a špenátem.

20 min.
Příprava
9 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Knedlíčky
  • 250 g ricotty
  • 130 g listového špenátu
  • 80 g sušených rajčat
  • 2 ks vejce
  • 50 g parmazánu
  • 70 g hladké mouky
Salsa
  • 20 ks cherry rajčat
  • 2 konzervy sardinek v oleji
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cherry rajčátka pokrájejte na poloviny, sardinky nasekejte, stejně jako bazalku. V misce potom důkladně smíchejte všechny suroviny na salsu a nechte v lednici odpočinout.

02.

V druhé misce smíchejte ricottu a sušená rajčata posekaná co nejjemněji. Špenát omyjte, spařte a také nasekejte najemno (ideálně v kuchyňském robotu, aby byly kousky opravdu malé). Do ricotty přidejte vajíčka, parmezán, mouku a nasekaný špenát. Kdyby bylo těsto přišlo příliš řídké, přisypte mouku.

03.

Nakonec ho osolte, opepřete a začněte vlhkými prsty nebo lžičkami tvarovat knedlíčky. Ty dejte vařit do vroucí vody zhruba na 4 minuty, dokud nevyplavou. Vylovte je děrovanou naběračkou, nechte okapat a podávejte přelité připravenou salsou.

Příště pro změnu připravte knedlíčky z cukety.

Reklama

Související témata:

Načítám