Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pořádáte párty a očekáváte, že vás navštíví i partička dietářů. Žádný problém, s ricottovými koláčky je zaručeně nezklamete.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 700 g ricotty
  • 1 ks vejce
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g černých oliv
  • 2 lžíce sušených rajčat v oleji
Článek

Postup

01.

Keramické formičky (na větší muffiny) vymažte olejem a troubu rozpalte na 180 stupňů Celsia.

02.

Ricottu nechte na sítku okapat, a smíchejte ji s plátky oliv, vejcem, nasekaným rozmarýnem, kousky sušených rajčat, osolte a opepřete. Přelijte do formiček a pečte asi 20 minut.

03.

Formičky poté vyklopte na plech s pečicím papírem, vraťte koláčky do trouby a dopékejte ještě asi 15 minut. Nechte vychladnout, a podávejte s pečivem a olivovým olejem!

Vyzkoušejte další rychlovku z ricotty, tentokrát na slano. Připravte si lívanečky se špenátem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie545,33 kJ
Bílkoviny7,46 g
Tuky9,42 g
Sacharidy3,53 g
Sůl0,54 g
SAFA5,62 g
Vláknina0,33 g
Cukry3,17 g
Související témata:

Načítám