Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí maso je surovina, kterou oceníte. Tepelně ji totiž upravíte za pár minut a do půl hodiny tak můžete rodinu svolávat ke stolu. Vyzkoušejte dnešní recept na kuřecí řízečky s pyré a nechte si chutnat!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Řízky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 100 g tvrdého sýra
  • 6 lžic bílého jogurtu
  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
Pyré
  • 4 ks mrkve
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Příloha
  • 2 ks bagety
Článek

Postup

01.

Řízky omyjte, osolte, opepřete a obalte v těstíčku ze strouhaného sýru, jogurtu a kari nebo chilli.

02.

Z obou stran je v pánvi zprudka osmažte (po dvou minutách), přesuňte je do pekáčku a nechte v troubě asi 15 minut dojít.

03.

Mezitím nastrouhejte oloupanou mrkev nahrubo spolu s trochou zázvoru, vložte ji do hrnce, zalijte asi 50 ml vody a přibližně 10 minut ji duste.

04.

Dochuťte solí, bílým pepřem a nakonec ji rozmixujte.

05.

Podávejte spolu s bagetkami a dopečeným masem.

Kuřecí řízečky můžete zkusit obalovat třeba i v kuskusu.

Související témata:

Načítám