Hlavní obsah

Kuřecí řízečky obalované v kuskusu

Hodnocení:
(0)
Foto: Klatovské kuře
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Když je venku kolem třiceti stupňů, většinou člověk ani nemá hlad. Jíst ale musí! Proto jsme vybrali recept, který máte hotový hned, zasytí vás a přitom vám po něm nebude ještě dvě hodiny těžko. Vyzkoušejte kuřecí řízečky v kuskusu.

Ingredience pro:
2 porce
  • 160 g spařeného kuskusu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce strouhané kůry z citronu
  • 1 lžíce koriandrových lístků
  • mořská sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • hladká mouka na obalování
  • 400 g kuřecích řízků
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej
  • čerstvý listový špenát
Článek

Postup

Krok 1: V míse promíchejte spařený kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, nahrubo nasekaný koriandr, sůl a pepř.

Krok 2: Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného rozšlehejte vejce.

Krok 3: Kuřecí řízky rozdělené na malé medailonky obalte nejdříve v mouce, potom ve vajíčku, pak v kuskusové směsi. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje. Na středním plameni smažte řízečky 2 až 3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte je a nechte okapat na papírové utěrce.

Tip: Řízečky pokládejte na listový salát, lůžko ze špenátu nebo zelených fazolek.

Podívejte se na další rychlovky s kuskusem.

ynezorPumanzeSaNyknalC