Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Trojobal je asi to nejlepší, do čeho můžete vepřové řízky obléknout. Rozhodli jste se ale, že pro tentokrát zkusíte udělat změnu? Zkuste naši variaci s parmezánem a houskou.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 50 g strouhanky
  • 50 g parmazánu
  • 2 ks housky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce mléka
  • 75 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 4 ks vepřových řízků
Článek

Postup

01.

Housky nakrájejte na malé krátké hranolky, které nechte v troubě při 180 stupních pár minut ztvrdnout. Když poté zchladnou, promněte je mezi prsty, abyste je mírně nalámali, a smíchejte je s parmezánem a strouhankou.

02.

Vepřové řízky naklepejte, osolte, opepřete a obalte v těstíčku, které vzniklo rozšleháním vajec s moukou a mlékem.

03.

Z těstíčka zamiřte s řízky do připravené obalovací směsi, a poté na rozpálenou pánev s olejem.

Vyzkoušejte další recepty, kde hraje hlavní roli parmezán.

Související témata:

Načítám