Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Trojobal je asi to nejlepší, do čeho můžete vepřové řízky obléknout. Rozhodli jste se ale, že pro tentokrát zkusíte udělat změnu? Zkuste naši variaci s parmezánem a houskou.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 50 g strouhanky
    1
  • 50 g parmazánu
    7
  • 2 ks housky
    1
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce mléka
    7
  • 75 g hladké mouky
    1
  • 3 ks vejce
    3
  • 4 ks vepřových řízků
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Housky nakrájejte na malé krátké hranolky, které nechte v troubě při 180 stupních pár minut ztvrdnout. Když poté zchladnou, promněte je mezi prsty, abyste je mírně nalámali, a smíchejte je s parmezánem a strouhankou.

02.

Vepřové řízky naklepejte, osolte, opepřete a obalte v těstíčku, které vzniklo rozšleháním vajec s moukou a mlékem.

03.

Z těstíčka zamiřte s řízky do připravené obalovací směsi, a poté na rozpálenou pánev s olejem.

Vyzkoušejte další recepty, kde hraje hlavní roli parmezán.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 433,2 kJ
Bílkoviny64,96 g
Tuky59,18 g
Sacharidy61,99 g
Sůl4,26 g
SAFA22,99 g
Vláknina2,72 g
Cukry3,1 g
Související témata:

Načítám