Hlavní obsah

Rok 2011: Žebříček 10 nej věcí do bytu!

Foto: Thinkstock

Jaké věci do bytu se loni nejvíc prodávaly?Foto: Thinkstock

Reklama

Novinky, zlepšení, trendy… výrobci rok co rok uvádějí na trh další módní a inovativní výrobky a doufají, že zaujmou. Ale my zákazníci jsme občas nevyzpytatelní. Víte, co se nejvíce kupovalo do bytu v právě končícím roce? Koukněte se, třeba máte něco z toho také doma!

Článek

Nábytek, kuchyně, vybavení koupelen i doplňky k bydlení patří. Hledáte také něco osvědčeného? Oslovili jsme velké a známé obchodní domy i výrobce a zeptali se jich, o co měli jejich zákazníci letos největší zájem. Inspirujte se tím, co vyzkoušeli ostatní!

1. Rok ve znamení ležérnosti

Jen tak se rozvalit, natáhnout si nohy a odpočívat – to zřejmě bylo častým přáním zákazníků KIKA, kteří kupovali rozkládací pohovku Exit s látkovým potahem o velikosti 218 x 186 centimetrů. K její oblíbenosti přispěla neutrální kombinace barev – tmavošedý korpus doplňují bílé polštáře a sedák – a příznivá cena 29 990 korun.

2. Kouzlo barev a vůní

Showroom Abitare s luxusním zahraničním nábytkem a doplňky letos zaznamenal největší zájem o ručně vyráběné svíčky od belgické společnosti Baobaba. Určitě i díky variabilitě, díky níž si vybere každý. Prodávají se v několika velikostech, barvách a vybrat si můžete i z různých vůní. Cena začíná na částce 504 korun za kus.

Tip redakce: Hledáte tipy na levné zařízení pokoje? Zkuste to zde: Obývák od 17 500 korun: Vyberte si!.

3. Novinka, která se chytla

V únoru uvedla společnost RAKO novinku – keramickou dlažbu Unistone, a ta se během pár měsíců probojovala do čela nejprodávanějších produktů firmy. Kolekce zdobí kresba imitující kamenný povrch a vybrat si můžete z pěti barevných odstínů, které opět patří mezi přírodní barvy. Cena základních dlaždic o velikosti 60 x 60centimetrů je 799 korun, doplnit ji lze i dekoračními prvky a mozaikou.

4. Každá pátá se jmenuje Alea

Kuchyňská sestava Alea patří k nejžádanějším výrobkům společnosti Kuchyně Gorenje. I když má v nabídce několik desítek typů, více než dvacet procent zákazníků sáhne právě po Alee, ostatní se prodávají jen po jednotlivých kusech, maximálně desítkách kusů. Kouzlo této sestavy spočívá v nesmrtelné kombinaci černé a bílé barvy, kterou doplňují nerezové spotřebiče. Je vyrobená z MDF desky potažené lesklou fólií. Sestavu doplňují kovové úchytky. Za kombinaci na obrázku dáte 160 tisíc korun, cena se však liší samozřejmě podle velikosti a vybraných komponentů.

5. Trouba, která jede

Z domácích spotřebičů letos zabodovala nová multifunkční trouba Whirlpool Max 109. Můžete v ní vařit v páře, zapékat pomocí funkce Crisp a zvládne i všechny úkoly mikrovlnky, tedy hlavně rozmrazování a ohřívání. Zajímavé je barevné provedení, kdy si můžete vybírat mezi metalickou kávovou, měsíčním kamenem a bronzovou, i unikátní tvar, který ji předurčuje k postavení do rohu. Cena je 8390 korun.

6. Milujeme čistotu

Vysavače UltraOne patří k oceňovaným výrobkům značky Electrolux nejen mezi zákazníky, ale uspěl i v mnoha nezávislých spotřebitelských testech. Je to díky kombinaci moderní propracované technologie – má špičkový čisticí výkon, je velmi tichý a dobře se s ním pracuje i na malém prostoru – a zajímavého designu. V obchodech ho koupíte už od 5999 korun.

7. Koupelna v jednom lesku…

Atraktivní a výjimečný design nábytkové řady QMAX zaujal zákazníky společnosti Dřevojas. Dvířka pokrývá fólie v červeném vysokém lesku, která nejen výborně vypadá, ale také odolá náročnému koupelnovému prostředí. Série obsahuje skříňku pod umyvadlo, vysokou nebo zrcadlovou skříňku. Přijde na 23 030 korun.

8. Co je malé, to je hezké

Vana Rosa 95 od značky Ravak byla na trh uvedená teprve letos, a hned patří k nejprodávanějším. Je totiž určena do malých koupelen, kde zajistí pohodlné koupání i sprchování. Vznikla ve studiu Nosal Design a na výběr máte délku 150 nebo 160 centimetrů, šířka je ve všech případech pouze 95 centimetrů. I přes malé rozměry nabízí uvnitř dost prostoru, pohodlí poskytne široké ploché dno a integrované sedátko. Vanu může doplnit i zástěna, která z něj vytváří sprchový kout. Cena začíná na 7990 korunách.

9. Doporučeno do malých koupelen

Malé koupelny stále hodně táhnou. Potvrzuje to i nejoblíbenější výrobek společnosti Kaldewei – ocelová smaltovaná vana Puro. Ta je k dostání v osmnácti rozměrech a k velmi žádaným patří ten nejmenší – 160 x 70 centimetrů. Tyto vany se krásně vejdou do rekonstruovaných panelákových koupelen. I přes malý venkovní rozměr patří vana k výrobkům s největším vnitřním prostorem. Doporučená cena je 18 080 korun.

Tip redakce:Hodí se vám tyto tipy, protože vás čeká rekonstrukce koupelny? Inspirujte se zde: Proměna koupelny: Stačilo 7 dnů a 60 000 korun.

10. Pro milovníky pohody

V jednoduchosti je krása – potvrzuje to i nejžádanější výrobek značky Grohe – termostatická baterie pojmenovaná Europhia. Na stěně sice vypadá nenápadně, ale dokáže vaše tělo dostat do pohody. Její součástí je totiž jak hlavová, tak ruční sprcha, u nichž si lze jednoduchým pootočením horní části volit a přepínat proudy vody podle toho, zda chcete jemný déšť, nebo klasický proud. Navíc šetří peníze, protože skrz ní proteče jen sedm litrů za minutu.  Doporučená cena je 13 325 korun.

Vybrali jste si některý z těchto výrobků, nebo dokonce máte nějaký  doma? Pokud ano, řekněte o tom ostatním v diskusi pod článkem!

Reklama

Načítám