Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také jste milovníkem oliv? Máme pro vás tip, jak si je užít s čerstvou rozpečenou bagetkou.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bagetu
  • 1 ks bagety
  • 70 g másla
  • 100 g oliv černých
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks čerstvá chilli paprička
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Scezené olivy (černé či zelené dle chuti), chilli papričku a česnek nakrájejte najemno nebo je „projeďte“ v mixéru. Vše smíchejte s měkkým máslem a dochuťte pepřem a citronovou šťávou.

02.

Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Bagetu asi 80 cm dlouhou (nebo dvě menší) nakrojte na asi 1 centimetr silné plátky, ale nedokrajujte je úplně – musí držet jako celá bageta pohromadě.

03.

Ochuceným máslem promažte jednotlivé plátky a bagetu položte na alobal nebo pečicí papír na plech a dejte na 8 minut péct. Po vyndání z trouby ihned podávejte – bageta je nejlepší ještě horká.

Máte rádi nevšední chutě? Vyzkoušejte banánový salát s olivami.

Energetická hodnota celkem pro 1 bagetu
Energie5 480,9 kJ
Bílkoviny21,84 g
Tuky74,46 g
Sacharidy131,97 g
Sůl5,32 g
SAFA31,11 g
Vláknina11,85 g
Cukry9,2 g
Související témata:

Načítám