Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Taky zbožňujete, když je z těsta cítit trocha českého tuzemáku? V tom případě zbystřete a připravte si rumové řezy!

35 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 42 g droždí
  • 400 g hladké mouky
  • 10 dkg cukru
  • 2 vejce
  • 5 lžic mléka
  • 80 g másla
Krém
  • 700 ml mléka
  • 25 dkg másla
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 20 dkg cukru moučka
  • 2 dl mléka
Poleva
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mléka
  • 100 g másla
  • 10 dkg cukru
  • 1 lžíce škrobu
Rumové proložení
  • 150 g dětských piškotů
  • 200 ml rumu
Článek

Postup

01.

Nejdříve si začněte chystat krém. V asi 1 dl mléka rozmíchejte oba pudinky v prášku, zbytek mléka (600 ml) přiveďte k varu a pudink v něm uvařte. Celou plochu pudinku zalijte dalšími asi 2 dl mléka tak, aby byla ponořená a nevytvořil se škraloup. Pudink pak nechte zcela vychladnout.

02.

Mezitím si nachystejte těsto. Droždí rozmíchejte v troše mléka, přidejte mouku, vejce, cukr, máslo a vypracujte hladké těsto. Mléko můžete podle potřeby ještě trochu přidat, ale těsto by mělo být spíše tužší. Těsto rozdělte na dvě poloviny a z obou vyválejte pláty, které se tak akorát vejdou na plechy vystlané pečicím papírem. Těsto pak pečte při 150 stupních Celsia asi 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout.

03.

Mezitím si dokončete krém. Máslo utřete s cukrem a postupně do něj všlehejte vychladlý pudink, ze kterého jste slili mléko. Krém šlehejte tak dlouho, dokud nebude hladký.

04.

Jeden plát upečeného těsta namažte asi polovinou krému, celou plochu poklaďte piškoty, zlehka máčenými v rumu, potřete druhou polovinou krému a přiklopte druhým plátem. Polevu si připravte tak, že v kastrolku rozpusťte máslo a sporák stáhněte na minimum. Do horkého tuku vmíchejte kakao, solamyl, cukr a mléko.

05.

Ještě horkou polevou (rychle tuhne) potřete celou plochu hotových řezů, práci vám usnadní cukrářská stěrka. Polevu nechte ztuhnout, pak řezy zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici proležet do druhého dne, aby těsto změklo.

Máte rádi čokoládovou polevu jako my? Upečte si také buchtu z banánků v čokoládě, už nebudete chtít jinou,

Reklama

Související témata:

Načítám