Hlavní obsah
Foto: Natalia Hanin, Shutterstock.com

Foto: Natalia Hanin, Shutterstock.com

Milujete ryby? Pak si pochutnáte na guláši ze směsi ryb. A příloha? Stačí chléb!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g sladkovodních ryb
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 500 g červené papriky
  • 500 g zelené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 lžička mouky
  • 1 čtvrtka pórku
Článek

Postup

01.

Kolem půl kila ryb nakrájíme na menší kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu odpočívat.

02.

Zatím na oleji zpěníme kostičky cibule (aspoň dvě) a na ní osmahneme půl kila na proužky nakrájené červené a zelené papriky (můžeme i pokrájená rajčata). Ještě okořeníme solí a oběma druhy mleté papriky.

03.

Po deseti minutách přidáme rybí maso, které mícháme šetrně, aby se úplně nerozpadlo. Podlijeme vývarem z rybích kostí a hlav (nebo vodou) a podusíme doměkka. Můžeme zaprášit moukou a hotové porce posypat kolečky pórku. Jako příloha stačí chléb.

Tip: U rybích gulášů si můžeme pohrát s příchutěmi, česnekem, salátovou podloží, obohacením rajským protlakem nebo žampiony. Platí ale pravidlo, že rybí maso provaříme jen chvilku, aby nevznikla rybí kaše.

Související témata:

Načítám