Článek
Postup
01.
Kolem půl kila ryb nakrájíme na menší kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu odpočívat.
02.
Zatím na oleji zpěníme kostičky cibule (aspoň dvě) a na ní osmahneme půl kila na proužky nakrájené červené a zelené papriky (můžeme i pokrájená rajčata). Ještě okořeníme solí a oběma druhy mleté papriky.
03.
Po deseti minutách přidáme rybí maso, které mícháme šetrně, aby se úplně nerozpadlo. Podlijeme vývarem z rybích kostí a hlav (nebo vodou) a podusíme doměkka. Můžeme zaprášit moukou a hotové porce posypat kolečky pórku. Jako příloha stačí chléb.
Tip: U rybích gulášů si můžeme pohrát s příchutěmi, česnekem, salátovou podloží, obohacením rajským protlakem nebo žampiony. Platí ale pravidlo, že rybí maso provaříme jen chvilku, aby nevznikla rybí kaše.