Hlavní obsah
3,8
(39)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně, obvykle se však připravují z mletého vepřového nebo hovězího masa. Nechte protentokrát mleté v lednici a sáhněte po rybě s bílým masem, skvělá je třeba klasická treska!

15 min.
Příprava
14 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g rybího filé
  • 1 ks vejce
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 hrsti čerstvého hrášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli a pepře
  • 3 hrsti strouhanky
  • 1/4 hrnku oleje
Článek

Postup

01.

Rybí filé nakrájejte na malé kousky a podle potřeby z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu – zejména, pokud používáte rozmrazenou rybu.

02.

Přidejte vejce, utřený česnek, hrášek, citronovou šťávu a kůru. Podle chuti osolte a opepřete. 

03.

Nakonec promíchejte se strouhankou. Začněte se zhruba 2 hrstmi, podle potřeby přidávejte.

04.

Na pánvi rozehřejte olej a z těsta tvořte v dlaních karbanátky. Ty osmažte z obou stran dozlatova, trvá to celkem asi 7 minut, záleží, jak velké a hlavně jak silné karbanátky jste vytvořili. Podávejte s bramborem nebo pečivem.

Tip

Skvěle chutnají s okurkovým salátem.

Rybí filé si dopřejte taky zapečené se smetanovými bramborami nebo ho můžete použít do maďarské rybí polévky.

Reklama

Načítám