Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně, obvykle se však připravují z mletého vepřového nebo hovězího masa. Nechte protentokrát mleté v lednici a sáhněte po rybě s bílým masem, skvělá je třeba klasická treska!

15 min.
Příprava
14 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g rybího filé
    4
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 hrsti čerstvého hrášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli a pepře
  • 3 hrsti strouhanky
    1
  • 1/4 hrnku oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rybí filé nakrájejte na malé kousky a podle potřeby z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu – zejména, pokud používáte rozmrazenou rybu.

02.

Přidejte vejce, utřený česnek, hrášek, citronovou šťávu a kůru. Podle chuti osolte a opepřete. 

03.

Nakonec promíchejte se strouhankou. Začněte se zhruba 2 hrstmi, podle potřeby přidávejte.

04.

Na pánvi rozehřejte olej a z těsta tvořte v dlaních karbanátky. Ty osmažte z obou stran dozlatova, trvá to celkem asi 7 minut, záleží, jak velké a hlavně jak silné karbanátky jste vytvořili. Podávejte s bramborem nebo pečivem.

Tip

Skvěle chutnají s okurkovým salátem.

Rybí filé si dopřejte taky zapečené se smetanovými bramborami nebo ho můžete použít do maďarské rybí polévky.

Načítám