Hlavní obsah

Rybí karbanátky s hráškem a citronem

Hodnocení:
(39)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
14 minut
Náročnost
nízká

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně, obvykle se však připravují z mletého vepřového nebo hovězího masa. Nechte protentokrát mleté v lednici a sáhněte po rybě s bílým masem, skvělá je třeba klasická treska!

Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g rybího filé
  • 1 vejce
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 hrsti hrášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • sůl a pepř
  • 3 hrsti strouhanky
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Rybí filé nakrájejte na malé kousky a podle potřeby z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu – zejména, pokud používáte rozmrazenou rybu.

Krok 2: Přidejte vejce, utřený česnek, hrášek, citronovou šťávu a kůru. Podle chuti osolte a opepřete. 

Krok 3: Nakonec promíchejte se strouhankou. Začněte se zhruba 2 hrstmi, podle potřeby přidávejte.

Krok 4: Na pánvi rozehřejte olej a z těsta tvořte v dlaních karbanátky. Ty osmažte z obou stran dozlatova, trvá to celkem asi 7 minut, záleží, jak velké a hlavně jak silné karbanátky jste vytvořili. Podávejte s bramborem nebo pečivem.

Můj tip. Já je mám nejradši s okurkovým salátem, doporučuju!

Rybí filé si dopřejte taky zapečené se smetanovými bramborami nebo ho můžete použít do maďarské rybí polévky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek