Hlavní obsah

Rybí karbanátky s hráškem a citronem

Hodnocení:
(39)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
14 minut
Náročnost
nízká

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně, obvykle se však připravují z mletého vepřového nebo hovězího masa. Nechte protentokrát mleté v lednici a sáhněte po rybě s bílým masem, skvělá je třeba klasická treska!

Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g rybího filé
  • 1 vejce
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 hrsti hrášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • sůl a pepř
  • 3 hrsti strouhanky
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Rybí filé nakrájejte na malé kousky a podle potřeby z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu – zejména, pokud používáte rozmrazenou rybu.

Krok 2: Přidejte vejce, utřený česnek, hrášek, citronovou šťávu a kůru. Podle chuti osolte a opepřete. 

Krok 3: Nakonec promíchejte se strouhankou. Začněte se zhruba 2 hrstmi, podle potřeby přidávejte.

Krok 4: Na pánvi rozehřejte olej a z těsta tvořte v dlaních karbanátky. Ty osmažte z obou stran dozlatova, trvá to celkem asi 7 minut, záleží, jak velké a hlavně jak silné karbanátky jste vytvořili. Podávejte s bramborem nebo pečivem.

Můj tip. Já je mám nejradši s okurkovým salátem, doporučuju!

Rybí filé si dopřejte taky zapečené se smetanovými bramborami nebo ho můžete použít do maďarské rybí polévky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.