Článek
Postup
Krok 1: Rybí filé nakrájejte na malé kousky a podle potřeby z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu – zejména, pokud používáte rozmrazenou rybu.
Krok 2: Přidejte vejce, utřený česnek, hrášek, citronovou šťávu a kůru. Podle chuti osolte a opepřete.
Krok 3: Nakonec promíchejte se strouhankou. Začněte se zhruba 2 hrstmi, podle potřeby přidávejte.
Krok 4: Na pánvi rozehřejte olej a z těsta tvořte v dlaních karbanátky. Ty osmažte z obou stran dozlatova, trvá to celkem asi 7 minut, záleží, jak velké a hlavně jak silné karbanátky jste vytvořili. Podávejte s bramborem nebo pečivem.
Můj tip. Já je mám nejradši s okurkovým salátem, doporučuju!
Rybí filé si dopřejte taky zapečené se smetanovými bramborami nebo ho můžete použít do maďarské rybí polévky.