Hlavní obsah

Rychlovka z červené čočky: Tyhle placičky jsou hotové raz dva!

Foto: Marcel Rozhoň

Čočkové placičky nejlépe chutnají v kombinaci se zeleninouFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Pomalu, ale jistě se v kuchyni zabydluje kromě klasické čočky i ta červená. Chutná výborně a je velmi rychlá na přípravu. Zkuste ji v podobě dozlatova smažených placiček.

Článek

Čočkové placičky jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří nemusí mít za každou cenu každý den maso, a přesto se nechtějí ošidit jen zeleninou, po které budou do hodiny hladoví jako vlci. Placičky můžete podávat s oblíbeným salátem, ale chutnají výborně i s bramborovou kaší!

Placičky z červené čočky

Na 4 porce budete potřebovat:1 hrnek červené čočky, 1 lžičku kari koření, 1 cibuli, 2 lžíce ovesných vloček, hrst nasekaného koriandru, sůl, pepř, špetku mletého římského kmínu, strouhankou na obalování, olej na smažení

Postup: Čočku opláchněte a uvařte podle návodu, může být i mírně rozvařená. Pak ji slejte, dejte do mísy a přidejte ovesné vločky, nadrobno nasekanou cibuli, kari, koriandr, římský kmín, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte a nechte chvíli stát. Z uleželé směsi vytvarujte placičky, obalte je ve strouhance a na oleji je opečte dozlatova a do křupava. Placičky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk a podávejte.

Tip: Placičky můžete připravit i v troubě bez zbytečného smažení. Poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je dozlatova.

Máte slabost pro luštěniny? Jaké dobroty z nich připravujete?

Luštěniny jsou levné, chutné, plné zdraví prospěšných látek a dávají v kuchyni prostor k experimentům. Vyzkoušejte tři skvělé tipy z cizrny nebo méně známou, přesto velmi chutnou černou čočku!

Máte slabost pro luštěniny? Jaké dobroty z nich připravujete?

Reklama

Načítám