Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Rychlých receptů do 30 minut není nikdy dost, a tak tu pro vás máme další z nápadů. A co to bude? Šťavnaté kuřecí špízy!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g kuřecích stehenních řízků
  • 10 ks šalotky
  • 1 ks cukety
  • 1 ks červené papriky
  • 1 hrst žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 ks pórku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 200 °C. Stehenní řízky očistěte, odblaňte a nakrájejte na stejně velké kostky. V misce maso smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, solí a pepřem a nechte odležet.

Foto: Greta Blumajerová

Kuřecí stehenní řízky jsou šťavňatější než prsaFoto: Greta Blumajerová

02.

Nyní začíná maraton krájení zeleniny. Omytou papriku a cuketu nakrájejte na stejně velké kusy, větší žampiony a šalotky na půlky (malé kousky můžete nechat vcelku).

03.

Nyní vezměte špejle (ideálně s jedním špičatým koncem) nebo jehlice a střídavě napichujte maso, zeleninu a anglickou slaninu složenou do tvaru čtverce. Všechny kousky by měly být stejně velké, aby se později lépe opékaly.

04.

Na pánev dejte lžíci olivového oleje a rozpalte ho. Vložte špízy a zprudka opékejte z každé ze čtyř stran po minutě.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

05.

Poté je přendejte do pekáčku nebo na plech a dejte péct do trouby.

06.

Zatímco se špízy pečou, odřízněte z pórku bílou část, podélně ji rozkrojte a vyndejte jen vnitřní světle zelenou část (je nejjemnější). Posekejte ji na co nejmenší kousky, smíchejte se zakysanou smetanou a osolte podle chuti.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

07.

Hotové špízy vyndejte z trouby, dejte je na talíř (můžete vcelku se špejlí nebo maso a zeleninu sundat) a přidejte pórkový dip.

Reklama

Související témata:

Načítám