Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

S jarními měsíci se pomalu začínají objevovat v obchodech a na trzích zelené fazolkové lusky. Vyzkoušejte z nich salát se zapečenou zeleninou a zamilujete si je.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g fazolových lusků
  • 2 ks rajčat
  • 2 ks brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1,5 ks jablek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Brambory omyjte, i se slupkou je nakrájejte na čtvrtky, promíchejte je s olivovým olejem a hrubou mořskou solí, pečte je v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

02.

Jablko zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky, promíchejte s citronovou šťávou a nechte asi 20 minut odstát v lednici.

03.

Fazolky očistěte, odkrojte jim dřevnaté konce, vhoďte do vroucí osolené vody a vařte je asi 4–5 minut do změknutí. Následně je slijte a nechte vychladnout.

04.

Rajčata omyjte, překrojte na poloviny a na grilovací pánvi nebo v troubě pod grilem je nechte asi 5 minut opéct.

05.

Slaninu nakrájejte na kousky a rovněž ji na pánvi nechte opéct. Když máte vše nachystané, naservírujte to hezky na talíř, posypejte na kostičky nakrájeným sýrem a případně ještě nasekanou řeřichou. Skvělý letní oběd je hotový!

Reklama

Související témata:

Načítám