Hlavní obsah
3,2
(5)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Pravá italská mozzarella se sice vyrábí z buvolího mléka. Levnější varianta je ale běžně k dostání z pasterizovaného kravského mléka. V salátu je vynikající!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g mini mozzarelly
  • 300 g baby špenátu
  • 400 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 plátky knäckebrotu
Článek

Postup

01.

Listy špenátu a jahody propláchněte a nechte okapat. 

02.

Do mísy dejte okapaný špenát a přidejte na kousky nakrájené jahody a mozzarelly. Zakapejte olejem, přidejte pomerančovou šťávu a mírně osolte a opepřete. 

03.

alát opatrně promíchejte a rozdělte na talíře. Nakonec přidejte nalámaný knäckebrot.

Malé mozzarelly jsou výborné naložené s bylinkami a sušenými rajčaty.

Reklama

Související témata:

Načítám