Hlavní obsah

Salát s mozzarellou, jahodami a špenátem

Hodnocení:
(5)
Foto: David Háva
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Pravá italská mozzarella se sice vyrábí z buvolího mléka. Levnější varianta je ale běžně k dostání z pasterizovaného kravského mléka. V salátu je vynikající!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g mozzarellových třešinek
  • 300 g baby špenátu
  • 400 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 4 plátky knäckebrotu
Článek

Postup

Krok 1: Listy špenátu a jahody propláchněte a nechte okapat. 

Krok 2: Do mísy dejte okapaný špenát a přidejte na kousky nakrájené jahody a mozzarelly. Zakapejte olejem, přidejte pomerančovou šťávu a mírně osolte a opepřete. 

Krok 3: alát opatrně promíchejte a rozdělte na talíře. Nakonec přidejte nalámaný knäckebrot.

Malé mozzarelly jsou výborné naložené s bylinkami a sušenými rajčaty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek