Hlavní obsah

Salát z červené řepy s červenou cibulí

Hodnocení:
(10)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Červená řepa je nejen velmi chutná a dostupná kořenová zelenina, ale jako antioxidant působí velmi pozitivně na naše zdraví.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 červené řepy
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 5 lžic sterilované kukuřice
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/4 lžičky fenyklových semínek
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Středně velké řepy uvařte doměkka, oloupejte je a vychladlé nakrájejte na plátky. Přidejte k nim papriku nakrájenou na proužky, nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli nakrájenou na půlkolečka. 

Krok 2: Vše promíchejte se slitou kukuřicí, olejem, sójovou omáčkou, podrceným fenyklem a octem a podle chuti osolte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama