Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smažené ryby jsou u nás populárnější než vařené. Nabídněte rodině smažené rybí řízečky na salátku i mimo vánoce. Můžeme do něj přidat i trochu majonézy

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička octa 8%
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrst hroznového vína
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 filety tresky
    4
  • 1/2 hrnku hladké mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1/2 hrnku strouhanky
    1
  • 2 špetky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, hned je oloupejte, protlačte kovovou mřížkou na drobně pokrájenou cibulku a promíchejte. Přidejte nastrouhanou mrkev, osolte, opepřete, zastříkněte octem a zakápněte olejem a nechte chvíli proležet. 

02.

Rybí filet nakrájejte na menší kusy, jemně opepřete osolte, obalte v klasickém trojobalu a z obou stran usmažte na oleji. Na talířky rozvrstvěte bramborový salát, na něj dejte řízečky a vše posypte pokrájeným hroznovým vínem a petrželkou. 

Načítám