Hlavní obsah
3,3
(26)
Foto: Mona Martinů

Krásné léto a dobrou chuťFoto: Mona Martinů

Milujete rychlá a jednoduchá jídla, u kterých nezamažete takřka žádné nádobí, a zároveň skvěle chutnají? Pro recept na přesně takový pokrm jsme zašli do pražské restaurace U Sadu, kde pro vás šéfkuchař Ladislav Zázvorka připravil bramborovou pánev s kuřecím masem, rajčaty a mozzarellou!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Základ
  • 150 g brambor
  • 150 g kuřecích prsou
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 ks rajčat
  • 100 g mozzarelly
Na smažení
  • 2 lžíce oleje
Na dochucení
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Nejprve si nachystejte všechny suroviny, protože příprava sama o sobě už je potom poměrně rychlá! Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka. Kuřecí řízky a rajče nakrájejte na kostičky a cibuli na půlkolečka.

02.

V hluboké pánvi rozpalte trochu oleje a zlehka na něm orestujte pokrájenou červenou cibuli. Pak k ní vložte kousky kuřecího masa, osolte a opepřete je a orestujte je dozlatova, až je maso skoro hotové.

03.

Poté přidejte brambory a opět je chvilku restujte, až začnou zlátnout. Nakonec do směsi patří pokrájené rajče – to je hotové během okamžiku, takže mu stačí opravdu jen asi 1–2 minuty, než změkne.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Vše promíchejte a pokud nejde zapékat přímo ve vaší pánvi (například má plastová ucha), přendejte jídlo do zapékací misky. Navrch položte plátky mozzarelly a vložte asi na 3–4 minuty do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, aby se sýr roztekl a zapekl.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

05.

Nakonec pokrm ozdobte půlkolečky čerstvé cibule a listovou petrželí a můžete podávat! Ideální je k tomuto jídlu bílé víno.

Související témata:

Načítám