Hlavní obsah

Lahodné těstoviny s balsamikovou omáčkou

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Původně italské těstoviny jsou dnes nedílnou součástí jídelníčku takřka celého světa. A protože receptů na omáčky ze smetany nebo drcených rajčat jistě znáte mnoho, připravil pro vás Karel Dušek z pražské restaurace V Růžové zahradě skvělé tagliolini s balsamikovou omáčkou, houbami a svíčkovou.

Ingredience pro:
2 porce
Omáčka
  • 1 čerstvá feferonka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 2 plátky parmské šunky
  • 80 g hovězí svíčkové
  • 100 g hřibů
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Příloha
  • 300 g těstovin
Na ozdobu
  • pažitka
  • parmazán
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si najemno nasekejte feferonku, červenou cibuli, česnek, svíčkovou a parmskou šunku.

Foto: Petr Makovička

Feferonku, cibuli, česnek a maso nakrájejte najemno

Foto: Petr Makovička

Na pánvi orestujte maso a šunku a přidejte ostatní ingredience

Foto: Petr Makovička

Z hub se nejlépe hodí hříbky nebo lišky, ale použít můžete i jiné

Krok 2: Přidejte 4 lžíce balsamika, které nechte odpařit. Posléze směs zalijte jednou až dvěma malými naběračkami vody z těstovin a omáčku nechte zlehka provařit.

Foto: Petr Makovička

Přidejte balsamico a trochu vody

Krok 3: Když je vše měkké, stáhněte pánev z plotny a do omáčky přidejte dvě lžíce másla. To se v horké směsi rozpustí samo, omáčce dá lehkou sametovou chuť a zároveň ji zahustí. Nesmíte jej ale rozpouštět nad plamenem, protože to by se zahušťovací efekt ztratil.

Foto: Petr Makovička

Pokrm zjemněte máslem, které necháte mimo plamen rozpustit

Krok 4: Uvařené těstoviny ještě na pánvi promíchejte s omáčkou a servírujte na předehřátý talíř.

Na závěr talíř ozdobte jemně sekanou pažitkou a lupínky parmazánu.

Foto: Petr Makovička

Těstoviny na pánvi ještě promíchejte a můžete podávat

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.