Hlavní obsah

Tři z vás hubnou: Jak zvládnout první týden změn?

Foto: Marie Bartošová

Naše tři výherkyně se do hubnutí pořádně opřely!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři z vás, Elen, Dana i Radka, se pustily do boje s kily navíc. První týden hubnutí pod dohledem hvězdných trenérů mají za sebou. Zvládají dietní plán a neobvyklé dávky pohybu? Čtěte dál!

Článek

Možná se v některé z nich poznáte. A dost možná, že třeba řešíte i podobný problém. Co jim zkušení profesionálové doporučili?

ELEN (19 let)

Žije v Praze, je studentka, měří 167 centimetrů a váží 83 kilogramů. Závodně hraje fotbal a chtěla by se v něm zlepšit – být rychlejší. Má ráda sladkosti a bílé pečivo. Jejím koučem je atlet Pavel Maslák se svým týmem odborníků. Elen chtějí od kil navíc pomoci hlavně kondičním běžeckým tréninkem.

Běhám, až mě bolí nohy

„Pod dohledem běžeckého trenéra Jaromíra Odvárky poprvé vyběhla. Překvapilo mě, kolik toho vlastně stihnu za hodinu,“ vypráví Elen. „A jelikož s během začínám, jdeme na to stylem tři minuty běh a minutu chůze a znova. To je podle mě přesně cesta pro každého, kdo chce s během začínat,“ říká Elen.

Foto: Marie Bartošová

Elen se s koučem vydává na své první běžecké tréninkyFoto: Marie Bartošová

Trenér jí doporučil vedle aerobních aktivit také na zpevňování posilovnu: „Objevila jsem nové cviky, které jsem nikdy nezkoušela, třeba cvičení s medicinbalem,“ popisuje Elen. K pohybu dostala i rady o změnách jídelníčku: „Vyřadila jsem všechny sladkosti a místo toho přidala více ovoce – hlavně po tréninku – plus müsli tyčinku k tomu. Také se snažím pít místo ochucených minerálek či limonád více vody,“ popisuje a dodává: „Líbí se mi, že už začínám mít kondičku a vydržím víc na fotbale běhat. Jsem lehčí o kilo a užší o jeden centimetr na bocích,“ uzavírá Elen.

DANA (45)

Žije v Hodoníně, má tři syny (25, 23 a 16 let), pracuje jako realitní a finanční makléřka, měří 167 centimetrů, váží 80 kilogramů. Celý den nestíhá jíst a dohání to večer, necvičí a má potíže se zády. Jejím koučem je propagátor powerjógy Václav Krejčík. Ten chce Danu naučit lépe a pravidelně jíst, a zároveň jí pomoci cíleným pohybem zpevnit tělo tak, aby jí záda nebolela. Jak to Daně šlo první týden?

Začala jsem snídat

„Ve svém jídelníčku mám velkou změnu ve formě snídaní a svačin. Každé ráno opravdu snídám spolu se sklenkou vymačkané šťávy buď z grepu, nebo citronu s vodou. Jinak během dne se snažím pravidelně jíst – alespoň 5x denně, a hlavně musím vypít 3 litry vody. Což mi dělá ten největší problém,“ popisuje Dana, která také začala cvičit pilates, třikrát týdně jde 25 minut na orbitreku a o víkendu vyráží na procházky.

A první reakce? „Nejsem tak unavená a mám více energie!" prozrazuje na sebe Dana. „Jen mě překvapilo, že nemám pevně stanovený jídelníček. Podle Vaška není dobré jíst podle nějakého striktního plánu. Řekl mi: ,Nechci, abys měla jídelníček a byla stresovaná přesnými gramážemi. Co by to bylo za život? Vidím, že se nepřejídáš, proto chci, abys uměla nakupovat, číst etikety a vhodně kombinovat potraviny. Nejde mi o to, nadefinovat ti nyní jídlo, jak máš jíst, a pak, když tě ,vypustím´, bys nevěděla, co se sebou. Můj cíl je naučit tě přemýšlet o jídle jako o zdroji síly a nepřibírat.´ Tak uvidíme. Prozatím hlásím jedno kilo dole,“ doplňuje Dana.

RADKA (25)

Pochází z Mostu, živí se jako administrativní pracovnice, měří 163 centimetrů a váží 90 kilogramů. Je svobodná, bezdětná a žije s přítelem. Ráda občas běhá, ale i hodně jí – hlavně večer. Do parády si ji proto vzal fitness trenér Radek Mirovský. Jak to Radka zvládá?

Foto: Marie Bartošová

Radka bude brzy v posilovně jako domaFoto: Marie Bartošová

Necpu se večer

„Jak jsem se od trenéra dozvěděla, byla jsem schopná večer sníst energii, která odpovídala mému celodennímu výdeji,“ prozrazuje Radka. A tomu je teď prý konec: „Dodržuji jídelníček od Radka, kde je opravdu hodně zeleniny – občas mám pocit, že ji všechnu ani nemůžu sníst. Ale pravdou je, že hlad nemám ani náhodou,“ popisuje s tím, že novinkou je pro ni i výživná snídaně: bílý jogurt s přírodním müsli a ovocem.

„Co se sportu týče, tak každý den ráno vybíhám na dvacet minut a chodím třikrát v týdnu do fitka posilovat podle cvičebního plánu od Radka. Plán tedy zatím plním na maximum, akorát se o mě skoro celý týden pokouší nějaký bacil, tak doufám, že uteče a nevyhraje. To bych byla hodně zklamaná, tři roky jsem nemarodila… Zatím jsem zhubla cenťáček v pase, jinak nikde nic.. Musím být trpělivá, já vím,“ směje se Radka.

Jak vidět, všechny tři se do hubnutí pustily s vervou. Mají toho v plánu opravdu dost, tak jim držíme palce, aby jim nasazené tempo vydrželo, co nejdéle. A co vy? Jak jste na tom?

Reklama

Související témata:

Načítám