Hlavní obsah

Sex: 8 fíglů, aby vás milování bavilo i po letech

Foto: thinkstock

I když máte děti a starostí nad hlavu, zkuste nezapomínat na láskyplnou milostnou komunikaciFoto: thinkstock

Reklama

Je těžké udržovat sexuální život v kondici, když máte dvě a více dětí a jste několik let spolu. Zde je to, co musíte udělat, aby váš milostný život nebyl předmětem hádek. Radí spokojené páry!

Článek

Americký server WomansDay vyzpovídal několik sexuálně šťastných párů, aby prozradily svůj recept na lásku. Těchto pár bodů zvládne naprosto každý!

1. Milování v kalendáři

„Plánování eliminuje všechny reálné výmluvy,“ říká Holly, matka tří synů a jedna z dotazovaných. „Zvlášť párům v dlouhodobých vztazích to pomůže k vyšší kvalitě milostného setkání a mnohem zábavnější sexuální zkušenosti,“ souhlasí americká sexuální psycholožka Victoria Zdrok Wilson. Takže místo přemýšlení, jak je sex v kalendáři neromantický, to berte jako formu předehry.

2. Zamčené dveře ložnice

To je nutnost! Podle odborníků každý pár musí zhodnotit své životní prostředí a stanovit optimální podmínky pro skvělý sex. Ložnice je relaxační útočiště, tudíž vypněte elektronické přístroje a ukliďte dětské hračky.

3. Sehraná rychlovka

Během některých kritických období v manželství, třeba když jste čerství rodiče, není energie nazbyt. Páry, které udržují dobrý sexuální život během těchto náročných dnů, se naučily kompromisu: sehrané rychlovce. Máte problém se naladit v několika minutách? „Nebojte se fantazírování a přemýšlení o úžasném sexu z minulosti,“ radí rodinná terapeutka Sharon Gilchrest O'Neill z New Yorku. Díky těmto pár minutám využitých ve svůj prospěch se můžete vyhnout „suchému milostnému životu“.

Foto: isifa

Ano, je třeba využít každou volnou chvilku...Foto: isifa

4. Osvěžení

Buďte otevření k různým způsobům vyjádření sebe samých, avizují odborníci. „Mnoho párů hlásí, že mají nejlepší sex, když nejsou doma," říká doktorka Wilson. „Já tomu říkám sprostý hotelový syndrom," dodává.

5. Pravidelné debaty

„Než jsme se vzali, můj manžel mi řekl, že budeme mluvit o všem, a myslel to vážně," říká další oslovená žena. „Neexistuje žádný jiný způsob, jak pochopit, co váš partner chce a potřebuje,“ apeluje.

6. Konec výmluvám

Bolesti hlavy, stres, únava a další argumenty, jak nemít sex. Dejte si pozor, kolikrát týdně se na tohle vymlouváte! „Sex tlumí bolest, snižuje stres, podporuje lepší spánek a motivuje k rychlejšímu vypořádání našich hádek," domnívá se Flanders, jeden z manželů. Choďte do postele dřív, kreativně využijte deset minut mezi večeří a sprchou. Nejde to? Zvažte návštěvu terapeuta.

Foto: thinkstock

Sexuální vyladěnost je důležitá v každém vztahuFoto: thinkstock

7. Vzájemná důvěra

Skvělý sex je odrazem toho, co se děje „doma“. Podle Wilson musíte zapracovat na vnímání svého partnera aktivním, empatickým způsobem a svěřovat se mu s pocity. Pokud se k sobě budete chovat neuctivě během dne, sex večer nebude stát za nic.

8. Péče o vzhled a zdraví

„Když se cítíte nezdravě či unaveně, nejste pravděpodobně motivováni k účasti na pravidelné sexuální aktivitě," dál varuje doktorka. Takže, cvičte, používejte make-up nebo se hezky oblékejte, i když se nikam nechystáte. Dělejte to, co vám dodává sexy pocit. Takové věci jsou pro milostný život přínosem.

Tak co říkáte, bude těžké to všechno dodržovat?

Reklama

Načítám