Hlavní obsah

Sex: Chcete se dívat, jak „to" dělá jiný pár? Tohle dodržujte!

Foto: Thinkstock

Přihlížení při souloži není tak jednoduché, jak si možná naivně představujete, a můžete se dostat do velmi trapných situacíFoto: Thinkstock

Reklama

Jen se dívat na druhé, jak se milují, a rozjímat… To je snem mnoha mužů, žen i párů! Také prahnete po tomto dobrodružství? Pak musíte znát osm věcí, které vás na něj připraví!

Článek

Linda Sonntag, autorka příruček pro dospělé žijící v Anglii, říká, že v některých společenstvích je sledování milování jiných dvojic přirozenou součástí života. Lidé se například shromažďují proto, aby se stali svědky sexuálního zasvěcení některého z členů jejich pospolitosti a oslavili jeho nebo její vstup do věku zralé dospělosti.

V naší kultuře je přihlížení souloži považováno za tabu a mnozí si ho pletou s voyeurismem, což je úplně něco jiného. „Pro voyeura je důležitý pocit, že jeho objekt netuší, že je pozorován. Dráždí ho situace možného odhalení a prozrazení,“ vysvětluje sexuolog Petr Weiss. Tato aktivita nutkavého charakteru se od domluvy a reálného seznámení dvou párů liší.

První zkušenost hodně napoví

Dokážete si představit, že se lačně díváte nebo necháváte druhé, aby se dívali? Být svědkem pohlavního styku někoho jiného může být velmi vzrušující! „Mám to za sebou. Domluvili jsme se s manželkou, že do toho půjdeme. Napsali jsme inzerát na stránky pro amatéry,“ vypráví devětatřicetiletý muž s přezdívkou Conan s tím, že vzkazů dostali několik.

„Mohli jsme si vybírat. Nakonec dostal přednost pár mladší než my. Sešli jsme se na neutrální půdě, v hotelu, ale nebyl to příjemný zážitek. Slečna se mi líbila, ale její partner mě totálně odpuzoval. Nešel jsem do toho, nemohl jsem. Žena se oblékla a šli jsme domů,“ dodává Conan, který nejspíš porušil jedno z osmi doporučovaných opatření.

Foto: Thinkstock

Seznámit se předem je velmi vhodné. Také si ujasněte, co vlastně chcete vidět a co si přeje druhý pár, aby bylo viděnoFoto: Thinkstock

1. Startovní čára

„Scénář sledování jiné dvojice při souloži si musíte do všech podrobností domluvit už dopředu. Možná, že zjistíte, že tyhle hovory o sledování vám s partnerem stačí až až,“ popisuje spisovatelka ve své knize Hry lásky. Rozhodli jste se pokračovat?

2. Výběr páru

Neberte první pár, který se vám například ozve na inzerát. Podle odbornice by vzájemná přitažlivost mezi oběma mileneckými páry měla být vzájemná a vyvážená. Jakmile vám jedna osoba nebude sedět, hledejte náhradu.

3. Pravidla

Dohodněte se s partnerem, jak si to celé představujete. „Oficiální páry“ zůstanou pohromadě, nebo je možné střídání? Žena se ženou, muži sledují… Stanovení těchto pravidel je důležité a může ušetřit spoustu nedorozumění.

4. Postup svádění druhého páru

Některým to stačí otevřeně říct, na ty druhé se musí jemněji. „Nebylo by vhodné, aby žena nadhodila námět přihlížení při posezení se svým ženským protějškem? Pokud to udělá správně, nemusí ji případné odmítnutí vůbec zraňovat,“ popisuje Linda Sonntag s tím, že obvykle každému nesmírně lichotí slyšet, že po něm prahnou dva úplně jiní lidé. Co dál?

5. Seznámení ve volném čase

Pokud bude odpověď kladná, sejděte se a aspoň chvíli všichni buďte spolu. Náhlý skok od přátelství k erotice se nedoporučuje. Mohl by vyvolat rozpaky či trapasy.

Foto: Thinkstock

V podobných situacích by si měli být všichni sympatičtí, city ale do podobných praktik moc nezatahujteFoto: Thinkstock

6. Představení osobního plánu

Ještě než k něčemu dojde, mluvte o tom, co všechno byste chtěli dělat, a určete si hranice. Je dovoleno pouze dívání? Dotek žádný? Uzavřete o tom dohodu.

7. Příprava prostředí

Nikým nerušené, sexy prostředí si žádá trochu příprav. Polštáře, tichá hudba, popřípadě víno či svíčky. To všechno pomůže k uvolnění a neformálnosti. Nezapomeňte na ručníky a župany, které „hosté“ budou potřebovat, třeba po osprchování.

8. Zahájení akce

Ztlumte osvětlení, hudbu nechte hrát, otevřete víno a relaxujte. O zbytek už se postará momentální rozpoložení.

Tak co, budete se i vy dívat?

Reklama

Související témata:

Načítám