Hlavní obsah

Sex symboly minulého století: Jak vypadají slavné herečky dnes?

Foto: Isifa

Faye Dunaway ve své nejslavnější roli, jako svůdná lupička a vražedkyně z filmu Bonnie a ClydeFoto: Isifa

Reklama

Šíleli z nich muži po celém světě a miliony žen toužily vypadat jako ony! Staly se nepřehlédnutelnými sex symboly minulého století. Jak ale vypadají dnes? Zůstal jim sex-appeal i v babičkovském věku?

Článek

Staly se z nich legendy! Svět uchvátily nejen svým hereckým uměním, ale i krásou. Čas ale měří všem stejně. Nebo existují výjimky?

Z párátka sexbombou

V její rodné vesničce u italské Neapole jí říkali párátko. V roce 1951 se ale zrodila Sophia Loren, která o devět let později získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Horalka. Dnes je jí osmasedmdesát let a z jejího sex-appealu toho moc neubylo!

Foto: Isifa

Sophia Loren byla a stále je kočkaFoto: Isifa

Rozervaná kráska

Jako malá sice nosila brýle a rovnátka, ale to bylo v roce 1956, kdy zazářila ve snímku A Bůh stvořil ženu, zapomenuto. Svět měl další sex symbol jménem Brigitte Bardot neboli BB!

Bohužel Brigitte slávu příliš dobře nenesla a několikrát se pokusila o sebevraždu. S filmem skončila ve svých devětatřiceti letech a vrhla se na boj za práva zvířat.

Foto: Isifa

Úchvatna BB! Z Brigitte Bardot šíleli muži po celém světě, ona ale dala přednost ochraně zvířatFoto: Isifa

Dech beroucí dekolt

Začínala jako servírka, vyhrála několik soutěží krásy, a pak se vrhla na modeling. Nakonec Raquel Welch excelovala hlavně ve westernech a dobrodružných filmech. Ve filmu Zvíře zazářila vedle Jean Paula Belmonda a za roli paní Bonacieux ve Třech mušketýrech získala Zlatý glóbus. Přiznejme si ale, že sex symbolem se stala hlavně díky svému sošnému tělu a úchvatnému poprsí. To mimochodem bere dech i dnes, a to je Raquel dvaasedmdesát let!

Foto: Isifa

Raquel Welch oslňovala nádherně plným dekoltem. A tyhle přednosti jí zůstaly dodnesFoto: Isifa

Zázrak z Británie

Vanessa Redgrave nikdy nebyla typickou sexbombou, ale spíš typem jemné a oduševnělé krásky. S filmem to zkusila v roce 1958, ze snímků, v nichž hrála, jmenujme například film Julie, Bostoňanky, Dům duchů či Hra o čas.

Vanessa není jen herečka, ale také politická aktivistka s často velmi radikálními postoji. V osobním životě se musela vyrovnat s obrovskou tragédií, když jí v roce 2009 zemřela po pádu na lyžích jedna z jejích dvou dcer – herečka Natasha Richardson.

Foto: Isifa

Vanessa Redgreave nikdy nebyla prvoplánovou sexbombou. Vždy, a to i dnes po letech, z její tváře čiší něha a oduševnělostFoto: Isifa

Zrození Bond girl

Pamatujete si krásku v bílých plavkách, která zazářila vedle Seana Conneryho v úplně první bondovce Doktor No? Tak to je Švýcarka Ursula Andress, které je dnes sedmasedmdesát let. Ano, s ní se zrodil fenomén jménem Bond girl.

Ursula ale hrála i v mnoha jiných filmech, hlavní ženskou roli ztvárnila například v Mužích z Hongkongu, kde se seznámila s Jeanem Paulem Belmondem, s nímž pak dlouhou dobu žila. Dnes je jí sedmasedmdesát let a její tvář je poněkud sporná. Zdá se, že to trochu přehání s plastickými operacemi a botoxem.

Foto: Archiv, Isifa

Ursula Andress je první Bond girl! Bohužel dnes se spoléhá až příliš často na botoxFoto: Archiv, Isifa

Italská kráska z Tuniska

To, co ve Francii znamenala zkratka BB, v Itálii představovala písmena CC. Claudia Cardinal má italský původ, ale narodila se a vyrůstala v Tunisku. V roce 1957 tam vyhrála soutěž krásy a za odměnu jela do Benátek na filmový festival, kde se rozhodla stát herečkou. Přijala roli ve filmu Zmýlená neplatí a o deset let později excelovala v nejslavnějším spaghetti westernu Tenkrát na Západě.

Foto: Isifa

Claudia Cardinal byla v mládí neodolatelnáFoto: Isifa

Foto: Isifa

I dnes je slavné CC co závidět. My oceňujeme především spousty elánu a věčný úsměv na tvářiFoto: Isifa

Kočka z Bonnie a Clyde

Přestože se Faye Dunaway objevila v mnoha slavných snímcích (Malý velký muž, Tři mušketýři, Skleněné peklo, Čínská čtvrť…) zásadním se v její kariéře stal film Bonnie a Clyde z roku 1967. Zahrála si tam úchvatnou lupičku a vražedkyni Bonnie, za niž si vysloužila nominaci na Oscara.

Dnes je jí dvaasedmdesát let a stále je dost mužů, kteří by se od ní nechali s radostí oloupit.

Foto: Isifa

To je ale nádherná lupička a vražedkyně! A to i dnes, když je Faye Dunaway dvaasedmdesát letFoto: Isifa

Přírodní úkaz

Co říci o herečce Jane Fonda? V mládí uchvacovala něžnou tváří a dokonalým tělem, zářila ve filmech, jako je například snímek Koně se také střílejí, Návrat domů, Čínský syndrom či Na zlatém jezeře, jedním z jejích posledních filmů byl snímek Vlastní pravidla, kde její vnučku ztvárnila Lindsay Lohan. Léta bojovala s bulimií, ovšem podařilo se jí nad nemocí zvítězit. A to, jak vypadá dnes ve svých pětasedmdesáti letech, by jí mohla závidět kdejaká „čtyřicítka“!

Foto: Isifa

Tady není co řešit. Jane Fonda byla kus v mládí, ale i dnes. To je snad proti všem přírodním zákonůmFoto: Isifa

Tak co říkáte? Že těmhle dámám věk krásu neubral?

Reklama

Načítám