Hlavní obsah

I světlá pleť je IN!

Foto: shutterstock.com

Světlá pleť zdobí mnoho krásných ženFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto definitivně skončilo. Bojíte se, že se vám bronzové opálení brzo ztratí? A fanynkou solárií nejste? Pak nezoufejte! Není nutné, aby vaše pokožka byla vždy dohněda. Poradíme, jak můžete být sexy i bez opálení!

Článek

Jestli jste si dosud myslela, že v zimě dokáže být sexy pouze pravidelná návštěvnice solárií anebo žena holdující samoopalovacím krémům, jste na omylu. Velmi atraktivně totiž mohou působit i dámy se světlou pletí bez jakýchkoliv známek po opálení. Však se stačí podívat třeba do světa showbyznysu. Je celá řada přitažlivých žen, které naopak na téměř průsvitné pokožce stavějí svůj sex-appeal. Například herečka Kate Winslet, která ve svém největším hitu, filmu Titanic, oslnila porcelánovou pletí v kombinaci s krásně plnými rty. Anebo třeba zpěvačka Avril Lavigne. Ta má navíc nejen světlý obličej, ale i světlé vlasy. I jedna z nejkrásnějších žen všech dob, Marilyn Monroe, nikdy nebyla zrovna opálená. Muže dostávala na kolena právě díky porcelánové pleti v kombinaci se světlými vlasy a výrazným nalíčením.

Výrazné barevné líčení

Podobně sexy můžete být i vy. Pokud máte světlou neopálenou pleť a třeba i blond vlasy, měla byste vsadit na kontrast nevinné bledosti a vášnivých barev výrazného líčení. „Buď si můžete udělat sytě zelené nebo modré linky okolo očí a použít i zvýrazňující prodlužující řasenku, nebo nechte oči nalíčené jen jemně a zdůrazněte ústa. Sytě rudé rty jsou ideální pro ty ženy, které je mají od přírody plné a větší. Pak lépe vyniknou. V každém případě není od věci čas od času použít i zdravíčka, která zvýrazní tváře a lícní kosti,“ radí módní poradkyně a stylistka Martina Koliková. A dodává, že bát se nemusíte ani výrazných barev laků na nehty, jako je třeba červená nebo nachová.

Foto: shutterstock.com

Blondýnkám prospěje výrazné líčeníFoto: shutterstock.com

Na vlasy dejte na zimu přeliv

Jestli chcete zůstat čistě u světlých barev, můžete svou image oživit přelivem na vlasy. „Když je pleť světlá, hodí se tmavší anebo načervenalé vlasy. To celkově ženu rozzáří a bude doslova nepřehlédnutelná. Kombinace výrazných vlasů se světlou pletí působí elegantně a pro mnoho mužů i velmi přitažlivě,“ radí Martina Koliková. Než trvalou barvu, zvolte ale raději barevný melír nebo přeliv, který po čase vymyjete. Nikdy totiž nevíte, zda vám nový odstín bude stoprocentně slušet. Tak raději neriskujte a vše si vyzkoušejte na barvě, která se dá poměrně snadno zase smýt.

Maskovací silonky a barevné oblečení

Kamenem úrazu ale mohou být minisukně. Zatímco obličej, paže i dekolt působí v podání neopálené kůže hezky a přitažlivě, bílé nohy v kratičké sukni zrovna hitem nejsou. Světlá pokožka nevypadá na nohou příliš hezky a už vůbec ne sametově. To ale lze snadno vyřešit. „Kupte si silonky světle hnědé barvy, ovšem pozor, ne moc tmavý odstín. To proto, aby se okolí nedivilo, že nohy máte podstatně tmavší než zbytek těla. Silonky působí na pohled hebce a jemně. Anebo máte druhou možnost. Kupte si průsvitné silonky s lycrou. Ta dodá nohám lesk a tím i sexy vzhled,“ radí stylistka Koliková.

Pokud jde o oblečení, nebojte se kombinací pastelových barev. Slušet vám bude i černá a bílá, dále ale také světle růžová, světle žlutá či tělová. A rovněž odstíny červené. Vyhněte se pouze barvám sytým a křiklavým.

A jaký je váš názor na opálení? Myslíte, že neopálená žena s bílou pletí může být sexy? Nebo je nutné pravidelně navštěvovat solária, abyste přitahovaly mužské pohledy? Přečtěte si, jaký má na to názor „Náš chlap" ve svém kontroverzním článku Co je a co není sexy 2, a zapojte se do diskuze!

Reklama

Související témata:

Načítám