Hlavní obsah

Škola vaření: Špagety „primavera“

Foto: archiv redakce

Martin Bušek nás naučí špagety primaveraFoto: archiv redakce

Reklama

Špagety hotové za tři minuty – zní to jako sen? Ale není! V sedmém dílu naší  Školy vaření vám to dokáže šéfkuchař Martin Bušek spolu s žákyňkou Janou. Pozor, dokonalé špagety „primavera“ jsou tu!

Článek

Že vy jste si zase nezapisovaly, co musíte na bleskové špagety „primavera“ koupit? Nevadí! Nákupní lístek jsem vám stejně jako v předešlých dílech z videa přepsal.

Na 4 porce budete potřebovat: 840 g chlazených špaget, olivový olej extra virgin, 250 g cherry rajčátek, svazek rukoly, sůl, pepř, bazalku, 80 g másla, 200 g mozzarelly (gramáž bez nálevu), 3 stroužky česneku. Postup ale už opravdu budete muset nastudovat přímo z videa!

Jak vybírat suroviny na dnešní dobrotu

Olivový olej – Cena kvalitního olivového oleje by neměla klesnout pod 150 Kč za lahev (250–400 ml) – sáhněte po tom extra virgin. Kvalitní olej se plní do zelených lahví a vyplatí se ho uchovávat v chladu. Dejte pozor, ať se při výběru nepřehmátnete a nekoupíte sansu, ta se vyrábí ze zbytků – olivových výlisků – a za moc nestojí.

Foto: archiv redakce

Vůně, chuť a barva – ideální kombinaceFoto: archiv redakce

Rajčata– Martin už ve videu prozradil, proč jsou cherry rajčátka se stopkou lepší než ta v plastové nádobce. Když půjdete cherry rajčátka nakupovat, neuděláte chybu, když sáhnete po těch dovezených z Itálie a Španělska.

Mozzarella – dobrá mozzarella se dá poznat jednak podle chuti, jednak když ji roztáhnete: správně by měl být její povrch proužkovaný (Martin doporučuje buffalo mozzarellu).

Bazalka – v žádném případě ji nekrájejte nožem! (Proč? To prozradil už Martin ve videu.) V létě se dá pěstovat na zahrádce, v zimě vám vydrží v květináči na okně. Vždy používejte čerstvou.

Chlazené těstoviny– dají se koupit v supermarketech, bývají v chladicích boxech, zabaleny ve vakuovaných sáčcích. Běžně narazíte na chlazené tortellini, pro špagety ale musíte vyrazit ke dvanácti měsíčkům nebo raději najisto do specializovaných italských prodejen.

Jaké jsou základní druhy těstovin, k čemu se hodí a jak vypadají? Podívejte se na další video, ve kterém vám o nich Martin Bušek prozradí úplně vše!

Přejeme dobrou chuť. A až si bleskové špagety „primavera“ doma připravíte, nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly! Chcete se také ujistit, že jste dnešní šestý díl Školy vaření zvládly? Udělejte si krátký testík ZDE, který prozradí, jak bystré žačky jste!

Pokud se vám sbíhají sliny na další díl Školy vaření, tak se opravdu těšte! Už příští středu vás totiž Martin naučí vás správně nakrájet zeleninu a připravit brambory s balkánským sýrem. Arrivederci!

Reklama

Související témata:

Načítám